سیمرغ هنر

" هنر برتر از گوهر آمد پدید "

سیمرغ هنر

" هنر برتر از گوهر آمد پدید "

مشخصات بلاگ
سیمرغ هنر

این صفحه متعلق به گروه سیمرغ عشق می باشد.

دلمه کلم پیچ

پنجشنبه, ۱۲ آذر ۱۳۹۴، ۰۶:۲۷ ب.ظ

دلمه کلم پیچ

مواد لازم:


کلم برگ یا کلم پیچ: سایز متوسط دو عدد


برنج معطر ایرانی: یک فنجان


گوشت چرخ کرده: 250 گرم


لپه: نصف فنجان


پیاز: یک عدد


سماق: به میزان لازم


نمک و زردچوبه: به میزان لازم


رب گوجه فرنگی یا رب انار: به میزان دلخواه


آب (جهت پختن دلمه): به میزان لازم



مواد لازم برای تهیه سکنجبین (به ترکی: سیرکه شیره):


سرکه ترجیحاً سرکه خانگی انگور شانی: یک پیمانه


شکر: 5 قاشق غذاخوری


طرز تهیه:


مرحله اول آماده سازی کلم:

1- مادر هنرمند بنده روشی کاملاً اختصاصی و آسان برای تهیه این دلمه ابداع کرده اند. به این صورت که کلم پیچهای نسبتاً کوچک را در فریزر قرار می دهیم تا خوب یخ بزند. سپس آن را از فریزر درآورده و اجازه می دهیم در دمای اتاق خوب یخ زدایی شده و نرم شود. اکنون برگهای کلم کاملاً نرم و انعطاف پذیر بوده و قابلیت شکل گیری دارد.


شما می توانید کل کلم را داخل قابلمه آب جوش (حاوی مقداری نمک یا سرکه) قرار دهید و با چاقو چند تا چند تا از آن ببرید و این کار را چند بار انجام دهید تا کل کلم تمام شود و سپس با آب خنک آبکشی کنید.


یا می توانید ته کلم را گرفته و برگها را آرام جدا کنید و داخل آب جوش قرار دهید تا نرم شود و سپس با آب خنک آبکشی کنید.

مرحله دوم آماده سازی مواد داخل دلمه:


1- لپه را که از قبل خیس کرده ایم، با مقداری آب، آبپز می نمائیم. لپه باید بپزد ولی وا نرود. چون داخل دلمه کاملاً پخته خواهد شد.


2- برنج معطر ایرانی را با آب ولرم خیس می کنیم.


3- پیاز را پوست گرفته و نگینی خرد می نمائیم و با مقداری روغن تفت می دهیم.

4- سپس گوشت چرخ کرده را به پیاز افزوده و خوب تفت می دهیم تا رنگ گوشت عوض شود و آبش را بکشد. اکنون نمک و زردچوبه را نیز می افزائیم تا مواد خوش طعم شود.

5- اکنون برنج خام آبکش شده و لپه را به گوشت افزوده و خوب مخلوط می کنیم. اکنون رب را نیز به آن افزوده و یک فنجان فرانسه آب به آن افزوده و اجازه می دهیم بپزد. سپس می گذاریم مواد کاملاً خنک شود.

مرحله سوم، پیچیدن دلمه:

1- ته قابلمه یک عدد بشقاب ترجیحاً لعابی (به ترکی: جینگو) قرار می دهیم. این کار دو علت دارد یکی اینکه دلمه های لایه زیری در اثر وجود آب یا سرکه ته نشین شده زیاد له و نرم نمی شوند و دیگری اینکه احیاناً به ته قابلمه نمی چسبند.

2- یک برگ کلم را بر می داریم و درون سینی قرار می دهیم، به صورتی که قسمت کلفت آن نزدیک به ما قرار بگیرد. سپس یک قاشق از مواد را برداشته نزدیکی لبه کلم می ریزیم، سپس دو لبه کلم را روی کلم قرار می دهیم و دلمه را خوب می پیچیم. به ترتیب شکل های زیر:

3- کل برگ کلمها را به روش فوق می پیچیم. برگ ها اگر درشت بود با چاقو برش می زنیم.

4- اکنون قابلمه را روی حرارت ملایم قرار داده و مقداری آب به آن می افزائیم، میزان آب باید طوری باشد که تا درست هم سطح دلمه ها باشد. اجازه می دهیم دلمه ها خوب بپزد و نرم شود. در انتها چند تکه کره داخل قابلمه می ریزیم. این کار دلمه را خوشرنگ تر، براق تر و خوش طعم تر می نماید.

5- اکنون سرکه و شکر را با هم خوب مخلوط می کنیم و اجازه می دهیم تا شکر در سرکه حل شود. سپس به قابلمه افزوده و اجازه می دهیم مجدداً کمی بپزد و به خورد دلمه ها برود.

6- اکنون حرارت را خاموش کرده و اجازه می دهیم دلمه ها از حرارت بیفتد. سپس در بشقاب های صاف چیده و در صورت تمایل با مقداری سماق مخلوط می کنیم.


  • گروه سیمرغ

نظرات  (۵)

  • امین فرداد
  • عالی بود ممنون

  • اعظم هاشمی
  • سلام
    دلمه کلم خیلی خوشمزه وزیباست حتما با این دستور درست خواهم کرد
    سلام ممنون از این غذای خوشمزه ای ک آموزش دادید
    فقط یه سوال این دلمه سبزی دلمه نمیخواد ؟ 
  • سهیلا محمد خانلو
  • سلام این دلمه کلم پیچ خیلی خوشمزه است منون از اینکه با تصویر برای ما گذاشتید
  • سعیده حاجی قاسمی
  • سلام بسیار هم خوشمزه وعالی، تشکر از اینکه دستور پخت این غذا را با تصویر برایمان در وبلاگ گذاشتید

    ارسال نظر

    ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
    شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
    <b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
    تجدید کد امنیتی